Ce tratăm

Dureri in regiunea lombara


Simptomele:

 • Dureri in regiunea lombara
 • Senzatia de incordare muscilor lombari
 • Fesieri si a piciorului
 • Senzatia de amorteala in picior
 • Senzatia de scaderea puterii in picior

Cauzele


Alte cauze posibile ale durerii de spate sunt anomalii ale organelor interne, cum ar fi boala rinichilor sau inflamația apendicelui la femei. Deoarece multe boli se pot manifesta într-un mod similar, cel puțin în ceea ce privește durerea, este mai bine să nu se angajeze în auto-diagnostic, ci să vadă un doctor.

Dureri postoperatorii

Traumatism lombar

Dureri inflamatorii cauzate de inflamația articulațiilor coloanei vertebrale - diferite tipuri de artrită: reumatoidă, boala lui Reiter, spondilita anchilozantă etc. Durerea inflamatorie apare adesea la oameni relativ tineri, se dezvoltă treptat. Este maxim la începutul zilei și scade în seara sau după exercițiu. Adesea însoțit de rigiditate dimineața.

Sindromul fațetelor cauzat de patologia articulațiilor mici intervertebrale (fațete). Durerea poate fi locala, dar si radianta .

Stenoza canalului spinal.

Se produce datorită unui disc herniat, a proeminenței părții lui în canalul spinal sau a aspectului unui sechestru - o parte detașată a discului. În acest caz, durerea se răspândește de-a lungul rădăcinii nervoase, de la talie până la picior, apare atât în repaus, cât și în timpul mersului, crește cu extensia coloanei vertebrale și scade atunci când se înclină înainte.

Radiculopatia de compresie cauzată de stoarcerea sau întinderea rădăcinilor nervilor spinali din cauza herniilor discului sau o scădere a înălțimii lor și, ca rezultat, schimbarea distanței dintre vertebre. Această durere este adesea simțită ca "superficială", răspândindu-se mai mult în piele decât în adâncimea țesuturilor. Ea crește dramatic atunci când omul strănuta, tușește, sau cand coloana este încărcată. Acesta este un fel de durere care se simte ca un "lumbago" clasic, care radiază de-a lungul rădăcinii nervoase.

Deteriorarea discului sau hernia.

Vertebrele din coloana vertebrală sunt separate de discuri, al căror scop principal este de a crea mobilitate. Deteriorarea discului intervertebral poate provoca dureri de spate. Dacă partea exterioară a discului este deteriorată, aceasta poate exercita o presiune asupra nervilor, ceea ce provoacă durere și o patologia, mai cunoscută sub denumirea de sciatică.

Sindroame de durere musculo-tonică și miofascială.

Hipotermie, poziție constantă incomodă în timpul muncii sau odihnei, stereotipuri motorii neregulate, boli degenerative ale coloanei vertebrale, schimbarea înălțimii și elasticității discurilor intervertebrale, determină o distribuție inegală a mușchilor. Unii devin constant încordate, unii, dimpotrivă, intinse. Ca urmare se formează puncte de declanșare ( punctele trigger) care provoacă durerea musculară.

Entorse ligamentelor

Acesta este un simptom foarte simplu pe care îl puteți obține, chiar ridicând ceva de la podea. Entorsele sunt însoțite de spasme musulare și provoacă dureri în partea inferioară a spatelui. În funcție de severitatea întinderii, simptomele pot dura de la câteva zile la câteva luni.

Dureri in regiunea lombara


Diagnoze posibile:

 • Sindrom miofascial lombar
 • Radiculopatie lombară
 • Fibromialgie
 • Ostecondroza lombară
 • Scolioza lombară
 • Lumbago

Metode de tratament


Fizioterapie – relaxeaza musculature, scoate inflamatia si edem local

Acupunctura – relaxeaza musculatura, activeaza nervul afectat

Kinetoterapia- relaxeaza musculatura prin metode de stretching, antreneaza postura corecta

Spineliner- dezabate punctele trigger, relaxeaza musculatura si amelioreaza pozitia fiziologica a coloanei vertebrale si a sistemului muscular

Masaj terapeutic- dezbate punctele trigger

OUR SIMPLE PROCESS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sequi tempora veritatis nemo aut ea iusto eos est expedita, quas ab adipisci.

1

Download our App

Behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

2

FILL YOUR DETAILS

Behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

3

CONFIRMATION CALL

Behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

4

MEET YOUR DOCTOR

Behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Solicită programare la specialist

Aici puteți alege specialistul la care doriți o programare. Recepția va lua legătura cu Dvstră pentru a confirm informația.