Infiltrații spinale

Infiltrații spinale

Pacienților cu dureri localizate, strict la nivelul zonei lombare, sau cu dureri care se coboară pe picior (cauzate de nervul sciatic) li se recomandă tratamentul de infiltrații spinale.

Cum ne ajută infiltrațiile spinale

Beneficiile infiltrațiilor spinale pot fi pe termen scurt (7-14 zile) sau pe termen mai îndelungat (6-12 luni), și se remarcă prin scăderea în mare măsură(peste 80%) a durerii și a inflamației locale.

Scopul acestor infiltrații este ca substanța antiinflamatoare să fie injectată cât mai aproape de locul durerii. Se va stabili tipul potrivit de infitrație, în funcție de patologia pacientului și care dintre proceduri este probabil să dea cele mai bune rezultate și cel mai mic disconfort și efecte secundare.

Într-o ședință se efectuează 1-2 infiltrații, atât epidural, cât și loco-regional, care pot fi repetate după 2-3 zile pentru a atinge cât mai multe praguri de durere.

Infiltrațiile sunt indicate în mod special pentru:

 • Stenoza canalului vertebral:
  Îngustarea măduvei și a rădăcinilor nervilor spinali poate cauza durere de spate (lombalgia) sau o durere care se lasă pe picior.
 • Hernia de disc:
  Substanța gelatinoasă (nucleul pulpos) care se află în discul intervertebral se poate inflama sau hernia printr-o zonă slăbită din peretele care o înconjoară (inelul fibros). Iritația și durerea sunt efectele care apar când nucleul pulpos intră în contact cu nervii spinali.
 • Spondiloliza:
  O slăbiciune sau fractură la nivelul articulațiilor dintre apofizele superioare și inferioare ale vertebrelor. Dacă vertebra se deplasează în față sau în spate (spondilolistezis), ea poate presa rădăcinile nervilor spinali provocând durere.
 • Afecțiunea degenerativă a discului intervertebral:
  O ruptură sau îmbătrânirea discului intervertebral care cauzează micșorarea spațiului discal, fisuri ale inelului fibros și dezvoltarea osteofitelor (ciocuri).
 • Sciatica:
  Durere resimțită de-a lungul nervului sciatic la nivelul feselor și în jos pe picioare. De obicei, este cauzată de compresia nervilor spinali lombar L5 sau sacral S1.
 • În cazul herniei de disc, când simptomele împiedică recuperarea fizică, injecțiile epidurale pot calma durerea suficient încât pacienții să-și poată relua procedurile de reabilitare, precum kinetoterapie, masaj, ședințe cu unde mecanice blânde, tracțiune, etc.

De asemenea, tratamentul prin infiltrații spinale poate ajuta să se stabilească dacă o intervenție chirurgicală ar fi indicată în cazul durerii asociate herniei de disc. Dacă nu se observă o îmbunătățire a stării generale a pacientului, după un curs de 6-8 ședințe, ar fi cazul să discutați cu medicul posibilitatea unei intervenții chirurgicale.

Solicită o programare la specialist

Recepția va lua legătura cu Dvs pentru a confirma programarea pentru ziua și ora dorită.
Programarea nu este încă validată până nu ați fost contactat.
Telefon programări +37367471760.