Infiltrații spinale

Infiltrații spinale

Pacienții cu dureri localizate strict la nivelul zonei lombare sau cu dureri care se coboară pe picior (cauzată de nervul sciatic) pot beneficia de infiltrații spinale.

Scopul

Beneficiile pot fi pe termen scurt 7-14 zile sau mai îndelungat 6-12 luni, și se traduc prin scăderea în mare măsură (peste 80%) a durerii și a inflamației locale.

Scopul acestor infiltrații este ca substanța antiinflamatoare să fie injectată cât mai aproape de locul durerii. Se va stabili tipul potrivit de infitrație în funcție de patologia pacientului și care dintre proceduri este probabil să dea cele mai bune rezultate și cel mai mic discomfort și efecte secundare.

Intr-o ședință se efectuează 1-2 infiltrații, atât epidural, cât și loco-regional, care pot fi repetate după 2-3 zile pentru a atinge cât mai multe nivele de durere.

 

Infiltrațiile sunt indicate în mod special pentru:

  • Stenoza canalului vertebral:  Îngustarea măduvei și a rădăcinilor nervilor spinali poate cauza durere de spate (lombalgia) sau o durere care se lasă pe picior.
  • Hernia de disc:  Substanța gelatinoasă (nucleul pulpos) care se află în discul intervertebral se poate inflama sau hernia printr-o zonă slăbită din peretele care o inconjoară (inelul fibros). Iritația și durerea sânt efectele care apar cand nucleul pulpos intră în contact cu nervii spinali.
  • Spondiloliza:  O slăbiciune sau fractură la nivelul articulațiilor dintre apofizele superioare și inferioare ale vertebrelor. Dacă vertebra se deplasează în față sau în spate (spondilolistezis), ea poate presa rădăcinile nervilor spinali provocând durere.
  • Afecțiunea degenerativă a discului intervertebral:  O ruptură sau îmbătrânire a discului intervertebral care cauzează micșorarea spațiului discal, fisuri ale inelului fibros și dezvoltarea osteofitelor (ciocuri).
  • Sciatica:  Durere resimțită de-a lungul nervului sciatic la nivelul feselor și în jos pe picioare. De obicei este cauzată de compresia nervilor spinali lombar L5 sau sacral S1.
  • În cazul herniei de disc, când simptomele impiedică recuperarea fizică, injecțiile epidurale pot calma durerea suficient încât pacienții să-și poata relua procedurile de reabilitare, precum kinetoterapie, masaj, ședințe cu unde mecanice blânde, tracțiune etc.

De asemenea, tratamentul prin infiltrații spinale poate ajuta sa se stabilească dacă o intervenție chirurgicală ar fi indicată în cazul durerii asociate herniei de disc. Dacă nu se observă o îmbunătățire a stării generale a pacientului după un curs de 6-8 ședințe, ar fi cazul să discutați cu medicul posiblitarea unei intervenții chirurgicale.

Solicită programare la specialist

Recepția va lua legătura cu Dvs pentru a confirma programarea pentru ziua și ora dorită.
Programarea nu este încă validată pînă nu ați fost contactat.
Telefon programări +37367471760.