Urologie-Andrologie

Urologie-Andrologie

Tracturile urinare și reproductive sunt intim legate și, de foarte multe ori, bolile unui sistem vor afecta sistemul complementar.

Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului renourinar masculin și feminin (rinichi, uretere, vezica urinară, uretra) și pe sistemul reproductiv masculin (testicule, epididim, vas deferent, vezicule seminale, prostata și penis).

Cele mai frecvente afecţiuni în urologie:

- Hiperplazie benignă de prostată;
- Infecţii urinare;
- Prostatită;
- Inflamaţia testiculelor;
- Chisturi renale;
- Urolitiază;
- Infertilitatea masculină.

Urologia pentru bărbaţi (andrologie) este ramura medicală care studiază fiziologia și fiziopatologia organelor sexuale masculine și este specializată în tratamentul bolilor, cum ar fi: infertilitate masculină, inflamaţii ale prostatei (prostatita), inflamaţie a vezicii urinare, rinichilor, tractului urinar, pietre la rinichi, precum şi infecţii cu transmitere sexuală (ureaplasmosis, herpes genital, mycoplasma, vaginita bacteriana, chlamydia şi altele). Andrologia este un domeniu complex care integrează elementele anatomice, biologice și psihice responsabile de buna funcționare a aparatului genital masculin.

Urologia pentru femei (uroginecologie) prevede diagnosticarea şi tratarea inflamaţiilor organelor interne şi externe genitale, vezicii urinare, rinichilor, tractului urinar, pietre la rinichi, precum şi boli cu transmitere sexuală(mycoplasma, herpes genital, chlamydia, ureaplasma, vaginita bacteriană, şi altele).

În competenţa urologului-androlog, pentru copii, presupune diagnosticarea și tratamentul bolilor şi malformaţii ale sistemului genito-urinar la copii.

La clinica Adler Medical, în condiții de ambulator, oferim servicii de cateterizare, extirparea papiloamelor și condiloamelor, instalații în vezica urinară, ș.a. Pentru detalii discutați cu medicul urolog-androlog.

Solicită o programare la specialist

Recepția va lua legătura cu Dvs pentru a confirma programarea pentru ziua și ora dorită.
Programarea nu este încă validată până nu ați fost contactat.
Telefon programări +37367471760.