Ce tratăm

Reabilitare posttraumatică și postoperatorie


Reabilitarea după fracturi și leziuni ar trebui să aibă loc pe un program individual, însă în general constă în următoarele etape:

  • eliminarea modificărilor vasculare și a edemelor - aceste fenomene, sunt inevitabile, după o lungăperioadă de imobilitate a membrelor sau a întregului organism
  • creșterea elasticității și a tonusului muscular - înainte de a iniția activitatea motorie, trebuie să vă asigurați că mușchii sunt pregătiți pentru acest lucru, altfel revenirea la modul obișnuit de viață poate deveni prea dureros
  • restaurarea funcțiilor motorii - procesul ar trebui să fie progresiv și nu ar trebui să implice efort fizic excesiv; acest lucru va evita entorse și stres fiziologic
  • consolidarea stării generale a corpului – regim alimentar și de odihna echilibrat

Metodele de reabilitare

Momentul principal în medicina de reabilitare este reabilitarea fizică. Aceasta implică utilizarea complexă atât a exercițiilor fizice, cât și a factorilor naturali. Acest tip de reabilitare vizează restabilirea funcțiilor organelor afectate, adaptarea după leziuni, implicarea în modul obișnuit de viață.


Masajul

Este una dintre cele mai comune metode de reabilitare după traumatism. Cel mai adesea folosit pentru accidente vasculare cerebrale, fracturi, osteocondroză. Masajul terapeutic constă în masarea părților individuale sau a întregului corp. Stimulează circulația sângelui, vă permite să eliminați edemul, activează mușchii și este o pregătire excelentă pentru terapia fizică. Cursul de masaj terapeutic include de obicei 10 sesiuni, zilnic.

Kinetoterapie

Este un set special elaborat de exerciții fizice care sunt efectuate sub supravegherea unui specialist. Ele ajută la eliminarea modificărilor degenerative ale țesuturilor și organelor, permit să facă față atrofiei. Terapia cu exerciții ajută la normalizarea metabolismului, îmbunătățește sistemul cardiovascular, întărește mușchii și, în general, "calmează" sistemul nervos și îmbunătățește dispoziția. Este important să nu exagerați: ar trebui efectuat conform programului elaborat de medic.

Fizioterapia

Este recuperarea prin factori fizici: căldură, radiație magnetică, curent electric, lumină, aer și altele. Metoda implică utilizarea dispozitivelor și aparatelor speciale. În cazul dereglării activității motorii, este aplicată electrostimularea, adică curent. Metodele de expunere la căldură sunt utilizate pentru recuperarea leziunilor spinale. Terapia cu ultrasunet ajută la eliminarea durerii și edemului, și terapia magnetică - pentru a îmbunătăți starea generală a corpului. Aceste proceduri sunt nedureroase, dar unele dintre ele au un număr de contraindicații, prin urmare tratamentul fizioterapeutic este ales individual.

Reflexoterapie

Această metodă este de a influența punctele biologic active pe corpul pacientului. Direcția a provenit acum câteva mii de ani în est și este acum populară în întreaga lume. Reflexoterapia are mai multe metode: acupunctura (acupunctura), auriculoterapia, terapia cu ventuze , moxoterapie. Esența reflexoterapiei este mobilizarea resurselor interne ale corpului și implicarea lor în participarea activă la procesul de tratament.


Leziuni ale coloanei vertebrale.

Acestea pot fi obținute ca urmare a căderilor, accidentelor rutiere. Acesta este unul dintre cele mai periculoase tipuri de traumatisme, deoarece poate duce la consecințe extrem de grave: afectarea a căilor măduvei spinării. Aceasta din urmă implică imobilitatea și pierderea senzației. Programul și calendarul reabilitării depind de gravitatea leziunii, precum și de caracteristicile individuale ale pacientului.

Traumatisme craniocerebrale

Perioadele de reabilitare și complexul terapiei de reabilitare pentru astfel de leziuni depind de severitatea leziunii. În cazul traumatismelor minore - în cazul în care regimul este respectat cu alimentația adecvată și tratamentul fizioterapeutic - recuperarea are loc de obicei în decurs de o lună și nu necesită măsuri suplimentare de reabilitare. În ceea ce privește traumatismele cerebrale severe și moderate, acestea pot provoca dificultăți în mișcare. Pot exista tulburări de vorbire, scăderea vederii. Masajul, kinetoterapie și fizioterapia vor fi eficiente în stadiile incipiente ale reabilitării.

Leziuni ale sistemului musculo-scheletal

În timpul perioadei de reabilitare precoce, pacienților se indică în mod individual fizioterapia, care ajută la scăderea edemului, kinetoterapie, mecanoterapiei, masaj.

Solicită programare la specialist

Recepția va lua legătura cu Dvs pentru a confirma programarea pentru ziua și ora dorită.
Programarea nu este încă validată pînă nu ați fost contactat.
Telefon programări +37367471760.